10 orase din Italia,in pragul falimentului

     
 Viitorul financiar al Italiei a devenit mai sumbru, de cand 10 orase au anuntat ca se afla in pragul falimentului.
In plus, multe scoli nu se vor deschide la toamna, din cauza concedierilor masive in sectorul invatamantului.
Potrivit The Telegraph, printre orasele care ar putea ramane fara bani sunt Napoli, Palermo si Sicilia.
"Situatia este din ce in ce mai grava, pe zi ce trece", a precizat presedintele unei asociatii nationale a consiliilor municipale, Graziano Del Rio.
Avertismentul a venit la doar cateva zile dupa ce premierul italian, Mario Monti, si-a exprimat ingrijorarea ca Sicilia, care se bucura de autonomie fiscala, se afla in pragul prabusirii.
Orasele din sudul acestei tari s-au confruntat mereu cu o proasta administrare, coruptie, risipa de fonduri europene si infiltrarea Mafiei. Insa pe lista neagra se afla si unele centre urbane din nordul Italiei, precum Alessandria, in regiunea Piedmont.
Regiunile statului peninsular se afla "intr-o situatie extrem de grava", a declarat ministrul de Interne, Annamaria Cancellieri.
In plus, multi angajati in invatamant au fost concediati, ceea ce inseamna ca numeroase scoli nu se vor deschide la toamna.
Monti spera sa reduca datoria uriasa a tarii, care a ajuns la 2 trilioane de euro, prin dizolvarea a 64 din cele 107 provincii, fiind convins ca ele sunt o inutilitate si o risipa de bani pentru Guvernul central.
El doreste sa taie 500 de milioane de euro de la bugetul acordat regiunilor respective.

Spania si Italia, aflate in mijlocul crizei economice din Europa, au promis ca vor lua noi masuri pentru a-si repara finantele publice, in timp ce costurile de imprumut au urcat, din nou, la un nivel alarmant, inainte de alegerile din Grecia.
Insa cancelarul german, Angela Merkel, a facut un nou apel catre partenerii europeni si Statele Unite, pentru ca sa garanteze depozitele bancare din uniunea monetara, potrivit
gulf-daily-news.com.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Iromanian Template | Iromanian
Copyright © 2012. , - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Iromania
Proudly powered by Blogger