Top Stiri
print this page
Latest Post

10 orase din Italia,in pragul falimentului

     
 Viitorul financiar al Italiei a devenit mai sumbru, de cand 10 orase au anuntat ca se afla in pragul falimentului.
In plus, multe scoli nu se vor deschide la toamna, din cauza concedierilor masive in sectorul invatamantului.
Potrivit The Telegraph, printre orasele care ar putea ramane fara bani sunt Napoli, Palermo si Sicilia.
"Situatia este din ce in ce mai grava, pe zi ce trece", a precizat presedintele unei asociatii nationale a consiliilor municipale, Graziano Del Rio.
Avertismentul a venit la doar cateva zile dupa ce premierul italian, Mario Monti, si-a exprimat ingrijorarea ca Sicilia, care se bucura de autonomie fiscala, se afla in pragul prabusirii.
Orasele din sudul acestei tari s-au confruntat mereu cu o proasta administrare, coruptie, risipa de fonduri europene si infiltrarea Mafiei. Insa pe lista neagra se afla si unele centre urbane din nordul Italiei, precum Alessandria, in regiunea Piedmont.
Regiunile statului peninsular se afla "intr-o situatie extrem de grava", a declarat ministrul de Interne, Annamaria Cancellieri.
In plus, multi angajati in invatamant au fost concediati, ceea ce inseamna ca numeroase scoli nu se vor deschide la toamna.
Monti spera sa reduca datoria uriasa a tarii, care a ajuns la 2 trilioane de euro, prin dizolvarea a 64 din cele 107 provincii, fiind convins ca ele sunt o inutilitate si o risipa de bani pentru Guvernul central.
El doreste sa taie 500 de milioane de euro de la bugetul acordat regiunilor respective.

Spania si Italia, aflate in mijlocul crizei economice din Europa, au promis ca vor lua noi masuri pentru a-si repara finantele publice, in timp ce costurile de imprumut au urcat, din nou, la un nivel alarmant, inainte de alegerile din Grecia.
Insa cancelarul german, Angela Merkel, a facut un nou apel catre partenerii europeni si Statele Unite, pentru ca sa garanteze depozitele bancare din uniunea monetara, potrivit
gulf-daily-news.com.
0 comments

Romanii din Italia somati de Fiscul italian sa achite impozit pe casa din Romania

Romanii din Italia somati de Fiscul italian sa achite impozit pe casa din Romania





Romanii din Italia somati de Fiscul italian sa achite impozit pe casa din Romania
0 comments

Accident in Puglia !

Accident in Puglia

Un roman,protagonistul unui accident la trecerea de cale ferata.Dupa raportul Agentiei
Feroviare,camionul condus de un cetatean de nationalitate romana,a incercat sa treaca
linia de cale ferata in timp ce barierele se inchideau,In acel moment ,conducatorul
trenului nu a mai putut executa nicio manevra pentru incetinirea acestuia.In urma impactului
dintre camion si tren,conducatorul locomotivei si-a pierdut viata.Primele informatii ale
anchetei sustin ca 18 persoane au fost ranite,dintre care 13 au fost transportate pentru
a primi ingrijiri medicale.Din sursele carabinierilor reiese ca cetateanul de origine
romana este vinovat pentru accidentul produs.
0 comments

TV Romania Online

Aici puteti viziona toate posturile de televiziune romanesti.
Pentru a putea vizualiza posturile tv romanesti Online,aveti nevoie de o conexiune buna la internet+programul Sopcast instalat.(il puteti downloada de AICI)
  1.Acasa TV - Click aici
  2.Antena 1             -Click aici
  3.Antena 3             -Click aici
  4.B1 TV                -Click aici
  5.Gsp TV              -Click aici
  6.Kanal D              -Click aici
  7.OTV                  -Click aici
  8.Prima TV           -Click aici
  9.Pro TV HD        -Click aici
10.Realitatea TV      -Click aici
11.TVR 1               -Click aici
12.Pro Tv International - Click aici
13.Mynele TV          -Click aici
14.Etno Tv               -Click aici
15.Moldova TV       -Click aici
16.Tvr International  -Click aici

0 comments

Ambasada Romaniei in Italia

Ce reprezinta o ambasada?

O ambasada se poate defini ca o reprezentare diplomatica a unei tari in cadrul altui stat.Rolul unei ambasade este de a mentine rapoarte diplomatice cu tara in care este gazduita.Ambasada unui stat  contine o sectie consulara care are rolul de a le permite cetatenilor pe care-i reprezinta de a efectua o serie de demersuri administrative.
Consulatele au ca principal scop misiunile legate de starea civila.
Pentru orice fel de problema pe teritoriul italian,romanii sunt rugati sa se adreseze ambasadei.

Ambasada Romaniei in Italia

Ambasada Romaniei
Adresa
Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma
Telefon: (0039) 06.808.45.29, (0039) 06.807.88.07, (0039) 06.808.35.37, (0039) 06.806.87.777
Fax: 0039-06-808.49.95
E-mail: amdiroma@roembit.org
Program de lucru
luni-vineri: 8:30-13.00; 14.00-17:30*
Nu se lucreazã în zilele de sãrbãtori legale ale României.
Incepand cu data de 25 aprilie 2008, în cadrul ambasadei Romaniei din Italia functioneaza un telefon de urgenta (tel:345.230.24.89), disponibil 24 din 24 de ore, destinat în exclusivitate persoanelor care se afla în situatii speciale de dificultate sau de pericol pe teritoriul Republicii Italiene. În categoria acestor situatii se încadreaza accidentele cu victime, decesele, calamitatile si
alte situatii de pericol sau cu caracter extraordinar.
Sectia consulara
Adresa:
Via del Serafico 69-75, 00142 ROMA
Telefon:(0039) 06.51.53.11.55, (0039) 06.51.53.09.87, (0039) 06.51.95.68.09, (0039) 06.51.96.52.68, (0039) 06.51.93.447, (0039) 06.50.43.402, (0039) 06.51.53.03.15
Fax: 0039.06.51.53.11.51
E-mail: secretariat.consulara@roembit.org
Program cu publicul: luni–vineri: 09:00–14:00; 15:00-16:00*
*Nu se lucreazã în zilele de sãrbãtori legale române si italiene.

0 comments

Cati romani poti baga intr-un microbuz de 6 locuri?


Cati romani poti baga intr-un microbuz de 6 locuri?
Nu mai putin de 19 romani au fost surprinsi intr-un microbuz de sase locuri care circula pe o autostrada din Germania! Politia a oprit autovehiculul pentru ca parea a fi intr-o stare tehnica dezastruoasa, insa oamenii legii au fost socati sa vada cate persoane se inghesuisera in el.

Microbuzul, inmatriculat in Franta, a fost oprit de politia rutiera germana pe autostrada care face legatura intre Salzburg (Austria) si Munchen.
Zece adulti si 9 copii, toti romani, erau inghesuiti in microbuzul de sase locuri.Presupunerea politistilor a fost confirmata, sistemele de frana nu functionau corespunzator si autovehiculul nu avea lumini de semnalizare. Acesta a fost confiscat iar cei 19 romani si-au continuat calatoria cu trenul.
0 comments

Romancele din Italia,campioane la facut copii

 Potrivit ultimelor statistici oficiale date publicitatii in ianuarie 2006, in Italia se afla cu acte legale 278.000 de romani, majoritatea in Lazio si Piemonte. In realitate, sunt peste un milion si jumatate de romani, daca-i luam in calcul si pe clandestini. Prezenta mare a strainilor in Italia este pusa si pe seama boom-ului nasterilor de copii straini care au vazut lumina zile intr-un spital sau o clinica pentru nou nascuti din aceasta tara. De-a lungul anilor, numarul lor au crescut simtitor, de la 8.000 de copii straini nascuti in 1994, la 49.000 in 2005, cu un spor natural (diferenta dintre nasteri si decese) pozitiv. Astfel, daca in 2005 s-au nascut 45.994 de copii straini, italienii au adus pe lume aproape 16.000 . 

Romancele, cele mai tari mame

In topul tarilor cu femeile cele mai fertile sunt Marocul si Romania. Tara noastra are tot dreptul de a se mandri in Italia la capitolul nasteri inregistrate anul trecut (peste 5.000). Sporul natural pozitiv inregistrat de Italia este datorat atat populatiei imigrante, cat si faptului ca femeile mame sunt din ce in ce mai bine “vazute” de societate. “Explicatia fenomenului este cat se poate de simpla: majoritatea romanilor plecati in Italia sunt tineri, care si-au intemeiat recent o familie si este normal sa-si doreasca copii. Este foarte greu insa sa spunem exact cati copiii romani s-au nascut anul trecut in Italia, deoarece foarte multi parinti nu vin la consulat ca sa transcrie nasterea. O fac dupa mult timp, in tara sau numai atunci cand trebuie sa inscrie copilul pe pasaport”, ne-a declarat consulul general al Romaniei la Milano, Mircea Gheordunescu.
Potrivit acestuia, autoritatile italiene sunt foarte multumite de faptul ca strainii care se afla in Italia fac copii. “Recent, asesorul pe probleme de cultura si invatamant din regiunea Piemonte mi-a multumit personal pentru faptul ca elevii romani care frecventeaza scoala in Italia sunt cei care tin de fapt scolile italiene deschise. Lucru si mai important este faptul ca italienii ne-au felicitat pentru calitatea elevilor si a invatamantului romanesc, romanii fiind printre primii in clasa la invatatura”. 

Copiii care se nasc in Italia trebuie sa fie inregistrati la Biroul Starii Civile a localitatii in care s-a nascut copilul (Ufficio di Stato civile del Comune); Directia Sanitara (Direzione Sanitaria) a spitalului sau a Clinicii. Directia Sanitara se va ocupa de transmiterea inregistrarii la biroul Starii Civile a localitatii de nastere a copilului. Nasterea copilului poate fi inregistrata de unul dintre parinti, un insarcinat special, un medic, o moasa sau orice alta persoana care a asistat la nastere. Daca parintii au permise de sedere si sunt rezidenti in Italia, actul de nastere va fi inaintat in Primaria de rezidenta a familiei pentru a fi transcris. Nasterea unui copil trebuie inregistrata in termen de 10 zile de la nastere in cazul inregistrarii la Starea Civila a localitatii in care s-a nascut copilul (poate fi facuta de unul dintre cei doi parinti); in termen de trei zile de la nastere in cazul inregistrarii la Directia Sanitara a spitalului sau a Clinicii.
0 comments

Medicii si inginerii romani la mare cautare in Italia

Italia, Spania, Germania sau Israel sunt interesate de inginerii romani, la fel ca si firmele britanice care angajeaza oameni pentru a lucra in statele din fosta Iugoslavie.Se cauta cu preponderenta ingineri mecanici, iar functiile sunt de cele mai multe ori de Project Manager. De asemenea, medicii isi pot gasi usor de lucru in tarile arabe, dar si in Franta sau Italia. Deoarece in Romania salariul mediu este cu mult sub cel al statelor europene, romanii sunt perceputi ca low-cost. Astfel, de cele mai multe ori, angajatii romani ai unor companii straine sunt platiti cu mai putin decat localnicii care au aceeasi pozitie. Pentru un roman insa, un salariu de cateva mii sau chiar zeci de mii de euro pe luna este o suma destul de mare, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care tot mai multi romani aleg sa lucreze peste granite. Mai ales ca aceia care lucreaza in strainatate primesc pe langa salariul de baza si alte beneficii, precum asigurari de sanatate sau de viata, li se ofera o locuinta de serviciu si chiar calatorii pentru familiile care doresc sa vina in vizita in tara unde lucreaza unul dintre membri. Rar se intampla ca firme din strainatate sa angajeze un roman pentru faptul ca este un foarte bun profesionist si sa-l plateasca cu acelasi salariu ca pe o persoana originara din acea tara. Doar cei care traiesc de ceva vreme in strainatate obtin de obicei salarii egale cu ale localnicilor.
Ca sa poata profesa fara nici o problema in Uniunea Europeana, medicii si asistentii din Romania au nevoie de cel putin 15 acte. Esentiale sunt insa cele care dovedesc studiile de specialitate. Pentru rezolvarea cererilor, a fost suplimentat si numarul functionarilor din minister. Reprentantii ministerului se asteapta ca, pana la sfarsitul saptamanii, sa primeasca solicitari de la peste 500 de medici.
0 comments

Cati bani trimit romanii plecati in strainatate


In lunile februarie si martie ale acestui an romanii plecati in strainatate au trimis sume de bani usor mai mari decat anul trecut, insa semnificativ mai mici decat anii de boom economic 2005-2007.
Romanii plecati sa munceasca in strainatate nu mai pot trimite bani acasa decat pentru acoperirea cheltuielilor curente - un studiu recent arata.Desi sumele trimise in primele doua luni ale anului au crescut usor fata de cele din 2011, banii sunt mult mai putini decat cei care au permis in in urma cu 5-6 ani investitii si afaceri de succes in Romania.
Valoarea transferurilor curente efectuate de alte sectoare decât administratia publica, majoritatea fiind remiteri ale românilor de peste hotare, a fost de 260 de milioane de euro în a doua luna a acestui an, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a României. Suma este cu noua milioane de euro peste cea înregistrata în februarie 2011 si cu cinci milioane de euro sub cea din aceeasi luna din 2010.
Totusi, sumele transferate în tara de românii care muncesc în strainatate au scazut semnificativ fata de cele din anii de boom economic. De exemplu, în februarie 2012 au fost trimise în tara cu 112 de milioane de euro mai putin decât în aceeasi luna din 2009 si cu 240 de milioane de euro decât în 2008.
La nivelul întregului an, în 2011 au fost transferate în România cele mai mici sume din ultimii sapte ani. Mai exact, doar 3,58 miliarde de euro au intrat în România sub forma transferurilor curente efectuate de alte sectoare decât administratie publica. În 2008, an de boom economic, sumele au valoarea transferurilor a fost aproape dubla, de 6,61 miliarde de euro.
Daca în anii de boom economic muncitorii români din strainatate reuseau din salariul primit sa mai puna ceva bani deoparte, acum, cu greu reusesc sa trimita familiilor ramase în tara sume pentru acoperirea cheltuielilor curente. Principala cauza a scaderii dramatice a remiterilor este rata somajului care a atins cote-record în Spania si în Italia, acolo unde muncesc cei mai multi români. De exemplu, în Spania, rata somajului a urcat în februarie la 23,6%, cel mai înalt nivel din Uniunea Europeana, în timp ce, în Italia, indicatorul a urcat la 9,3%.
0 comments

Romanii din Italia pot primi alocatii pentru copii


Cetăţenii români şi bulgari care lucrează legal în Italia pot beneficia de alocaţie pentru nucleul familial. După obţinerea unei autorizaţii, românii şi bulgari pot primi o sumă de bani cuprinsă între 130 şi 400 de euro, în funcţie de numărul de membri ai familiei şi venitul acesteia. Potrivit Departamentului pentru Muncă în Străinătate, această alocaţie reprezintă un ajutor în bani din partea sistemului italian de protecţie socială. 
Pentru a obţine alocaţia, câştigurile unuia dintre membri nu trebuie să depăşească 70% din venitul total al familiei. Românii interesaţi trebuie să se adreseze Institutului Naţional de Protecţie Socială de la Roma sau direct angajatorului italian
0 comments

Roman cinstit

  1. Lectie de onestitate din partea unui roman din Verona: a restituit un portofel cu 800 de euro.
  2. Opt sute de euro, cardul, toate documentele. Andrea Pasinato, un barbat din Verona ar fi putut ramane fara toate acestea cand, in drum spre destinatia de vacanta, si-a uitat portofelul la o benzinarie de pe strada Flavio Gioia. Din fericire pentru el, cel care i-a gasit pretiosul bun l-a dus direct la politie si, inainte sa isi dea seama ca l-a pierdut, Pasinato avea din nou portofelul in maini. 

  3. Exemplul de onestitate si simt civic a fost dat de Constantin Moti, un zidar in varsta de 58 de ani stabilit la Verona, impreuna cu sotia, de 5 ani. Dupa ce a gasit portofelul, acesta l-a chemat pe nepotul sau, Cosmin, care cunoaste limba italiana mult mai bine decat el, si impreuna au chemat politia. “Nu ne-am gandit nici macar o clipa sa pastram banii. Daca ni s-ar fi intamplat noua sa pierdem bani sau, mai grav, documentele, as fi vrut ca cel care i-ar fi gasit sa mi-i restituie. Acesta a fost primul nostru gand si asa am facut”, au declarat cei doi. 

  4. Pasinato, care mergea spre Ancona pentru a se imbarca pe vaporul ce urma sa il duca in Grecia, s-a declarat profund induiosat de gestul “extraordinar” al romanului. Aseara, el s-a intalnit cu Constantin pentru a-i multumi personal, dar si pentru a-i inmana o “mica recompensa” pentru fapta sa, “o lectie de onestitate si simt civic care ar trebui sa fie un exemplu pentru multi, fie ei din Verona sau din strainatate”. 

  5. Acesta nu a dezvaluit despre ce recompensa este vorba, insa, inainte de a intra in locuinta sotilor Moti, a declarat ca vrea sa ii ofere atat lui Constantin, cat si nepotului sau, locuri de munca in firma pe care o detine. “Nu a fost nevoie, dar vom pastra legatura, iar eu le raman la dispozitie”, a spus Pasinati la iesire.
0 comments

Ambasada Italiei apara medicii care au refuzat transplantul unui roman

Ambasada Italiei la Bucuresti sustine ca spitalul incriminat a considerat ca pacientul nu era potrivit la momentul respectiv pentru un transplant, dar si-a exprimat disponibilitatea de a-l interna.
"Ambasada Italiei la Bucuresti a urmarit cu atentie episodul presupusei discriminari fata de un marinar de cetatenie romana, care a avut loc in august, luna trecuta, in Regiunea Veneto. Referitor la acest lucru, dorim sa-i asiguram pe cetatenii romani ca au fost demarate toate procedurile de control de catre Autoritatile sanitare competente care au certificat faptul ca formalitatile prevazute in materie de transplant cardiac au fost urmate intr-un mod ireprosabil. De fapt, spitalul implicat nu a considerat ca pacientul este potrivit in momentul respectiv pentru transplant, declarandu-se, totusi, disponibil pentru a-l interna, a reevalua optiunea transplantului si pentru a lua in consideratie si un eventual transfer la un centru specializat din Romania", se arata intr-un comunicat al misiunii diplomatice.

"Se poate, asadar, afirma ca pacientul a primit un tratament optim fara nicio discriminare, confirmand eficienta Serviciului Sanitar italian. O demonstreaza si faptul ca transplantul a fost dus la bun sfarsit si ca starea pacientului este buna. In acelasi timp, se desfasoara si un audit la Centrul National de Transplanturi pentru o verificare ulterioara a celor intamplate", se mai mentioneaza in comunicat.

Italia: Unui roman i s-a refuzat un transplat: Inimile italienilor trebuie date italienilor 

Presa din Peninsula a relatat ca un chirurg cardiolog din Padova a refuzat sa primeasca un pacient roman care necesita un transplant de inima, sustinand ca barbatul ar trebui sa faca interventia in Romania si afirmand ca "inimile italienilor sunt pentru italieni".

In apararea sa, doctorul a declarat ca, potrivit indicatiilor Nord Italia Transplant, pacientii italieni au prioritate, din cauza penuriei de organe disponibile pentru transplanturi.

Barbatul, care lucra legal in Italia, a fost operat in cele din urma cu succes intr-un alt spital din Italia. In rezolvarea situatiei s-a implicat si Ministerul roman de Externe. 
0 comments

Un roman, omul de afaceri strain al anului in Italia

Romanul Florin Simon a fost desemnat "omul de afaceri strain al anului" in Italia, in cadrul festivalului MoneyGram Award. O romanca a fost si ea premiata, pentru inovatie.
Florin Simon detine o afacere de import-export cu produse specific romanesti. El are 34 de angajati, iar in acest an a avut o cifra de afaceri estimata la 19 milioane de euro.

Potrivit affaritaliani.it, Florin Simon a ajuns in Italia, la Roma, in 1996, unde a inceput sa lucreze in constructii, "la fel ca multi dintre conationalii sai".

Dupa un timp s-a decis sa deschida o afacere proprie cu produse alimentare destinate romanilor din Italia. A inceput sa importe marfa din orasul natal, pe care o distribuia cu amanuntul.

In timp afacerea a crescut, astfel incat a dezvoltat o retea de distributie en-gros in intreaga Italie. Anul acesta a avut o crestere a vanzarilor de 34%.

MoneyGram Award este menit sa recompenseze excelenta in afaceri a imigrantilor din Italia. MoneyGram a acordat premii la cinci categorii: crestere economica, creare de locuri de munca, inovatie antreprenoriala, tineri antreprenori si responsabilitate sociala.

Florin Simon a luat premiul la categoria "crestere economica", iar romanca romanca, Anisoara Marin a fost recompensata pentru "inovatie antreprenoriala". 
0 comments
 
Support : Creating Website | Iromanian Template | Iromanian
Copyright © 2012. , - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Iromania
Proudly powered by Blogger