Ambasada Italiei apara medicii care au refuzat transplantul unui roman

Ambasada Italiei la Bucuresti sustine ca spitalul incriminat a considerat ca pacientul nu era potrivit la momentul respectiv pentru un transplant, dar si-a exprimat disponibilitatea de a-l interna.
"Ambasada Italiei la Bucuresti a urmarit cu atentie episodul presupusei discriminari fata de un marinar de cetatenie romana, care a avut loc in august, luna trecuta, in Regiunea Veneto. Referitor la acest lucru, dorim sa-i asiguram pe cetatenii romani ca au fost demarate toate procedurile de control de catre Autoritatile sanitare competente care au certificat faptul ca formalitatile prevazute in materie de transplant cardiac au fost urmate intr-un mod ireprosabil. De fapt, spitalul implicat nu a considerat ca pacientul este potrivit in momentul respectiv pentru transplant, declarandu-se, totusi, disponibil pentru a-l interna, a reevalua optiunea transplantului si pentru a lua in consideratie si un eventual transfer la un centru specializat din Romania", se arata intr-un comunicat al misiunii diplomatice.

"Se poate, asadar, afirma ca pacientul a primit un tratament optim fara nicio discriminare, confirmand eficienta Serviciului Sanitar italian. O demonstreaza si faptul ca transplantul a fost dus la bun sfarsit si ca starea pacientului este buna. In acelasi timp, se desfasoara si un audit la Centrul National de Transplanturi pentru o verificare ulterioara a celor intamplate", se mai mentioneaza in comunicat.

Italia: Unui roman i s-a refuzat un transplat: Inimile italienilor trebuie date italienilor 

Presa din Peninsula a relatat ca un chirurg cardiolog din Padova a refuzat sa primeasca un pacient roman care necesita un transplant de inima, sustinand ca barbatul ar trebui sa faca interventia in Romania si afirmand ca "inimile italienilor sunt pentru italieni".

In apararea sa, doctorul a declarat ca, potrivit indicatiilor Nord Italia Transplant, pacientii italieni au prioritate, din cauza penuriei de organe disponibile pentru transplanturi.

Barbatul, care lucra legal in Italia, a fost operat in cele din urma cu succes intr-un alt spital din Italia. In rezolvarea situatiei s-a implicat si Ministerul roman de Externe. 
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Iromanian Template | Iromanian
Copyright © 2012. , - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Iromania
Proudly powered by Blogger