Roman cinstit

  1. Lectie de onestitate din partea unui roman din Verona: a restituit un portofel cu 800 de euro.
  2. Opt sute de euro, cardul, toate documentele. Andrea Pasinato, un barbat din Verona ar fi putut ramane fara toate acestea cand, in drum spre destinatia de vacanta, si-a uitat portofelul la o benzinarie de pe strada Flavio Gioia. Din fericire pentru el, cel care i-a gasit pretiosul bun l-a dus direct la politie si, inainte sa isi dea seama ca l-a pierdut, Pasinato avea din nou portofelul in maini. 

  3. Exemplul de onestitate si simt civic a fost dat de Constantin Moti, un zidar in varsta de 58 de ani stabilit la Verona, impreuna cu sotia, de 5 ani. Dupa ce a gasit portofelul, acesta l-a chemat pe nepotul sau, Cosmin, care cunoaste limba italiana mult mai bine decat el, si impreuna au chemat politia. “Nu ne-am gandit nici macar o clipa sa pastram banii. Daca ni s-ar fi intamplat noua sa pierdem bani sau, mai grav, documentele, as fi vrut ca cel care i-ar fi gasit sa mi-i restituie. Acesta a fost primul nostru gand si asa am facut”, au declarat cei doi. 

  4. Pasinato, care mergea spre Ancona pentru a se imbarca pe vaporul ce urma sa il duca in Grecia, s-a declarat profund induiosat de gestul “extraordinar” al romanului. Aseara, el s-a intalnit cu Constantin pentru a-i multumi personal, dar si pentru a-i inmana o “mica recompensa” pentru fapta sa, “o lectie de onestitate si simt civic care ar trebui sa fie un exemplu pentru multi, fie ei din Verona sau din strainatate”. 

  5. Acesta nu a dezvaluit despre ce recompensa este vorba, insa, inainte de a intra in locuinta sotilor Moti, a declarat ca vrea sa ii ofere atat lui Constantin, cat si nepotului sau, locuri de munca in firma pe care o detine. “Nu a fost nevoie, dar vom pastra legatura, iar eu le raman la dispozitie”, a spus Pasinati la iesire.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Iromanian Template | Iromanian
Copyright © 2012. , - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Iromania
Proudly powered by Blogger